Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie tarotu s psychologickým kontextem - video

Nahrávka, kterou jsem pro Vás vytvořila pro porozumění historického vývoje tarotového systému s mytologickými odkazy a možnost jeho využití v psychoterapii.

 

 

Brána k zasvěcení a růstu, jak ji odhalují Malá arkána.
 
   

Egypťané byli přesvědčeni, že existuje pouze třináct negativních stavů, a nazývali je stavy Bardo. Šest z nich se odehrávají v mysli, tři představují citové reakce na negativní myšlenky, dva ovlivňují naší energii a vnitřní vize, ale i způsob nazírání věcí, a konečně dva poslední ovlivňují  vnější realitu v oblasti zdraví, financí, práce, tvořivosti a vztahů. V psychologii Junga by bylo těchto třináct zkoušek či výzev nazýváno STÍNOVÝMI ASPEKTY DUŠE neboli negativními stránkami naší osobnosti, které je nám zatěžko přijmout za své. Posláním jakékoli zkoušky neboli výzvy, před kterou jsme postaveni, je přimět nás k tomu, abychom uplatnili své vlohy a talenty, jež nám umožňují výzvu přijímat z pozice osobní síly, a nikoli z pozice strachu.

V našem nitru se skrývá nejen těchto třináct šelem, kterým se musíme postavit a přemoci  je nebo se je pokusit ve svém vědomí zkrotit, ale naše nitro je i sídlem dvaceti sedmi talentů, jež mají větší sílu než ony záporné stránky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Prosba

(Luděk Slavík, 1. 1. 2022 22:54)

Dobrý den.Mám na vás prosbu.Mohla bys te my prosím poslat vaše video Historie tarotu s psychologickým kontextem?Je pro mě velkou inspirací a nemohu je v plné verzy nikde najít.Předem vám děkuji s pozdravem.Luděk S